pondělí 28. května 2012

Dave Gahan a Soulsavers - mikro recenze


Jako správný fanoušek Depeche Mode a především Davida Gahana jsem si samozřejmě nemohla odpustit neposlechnout si, co udělal spolu se skupinou Soulsavers.
Soulsavers vlastně nejsou obyčejná kapela, je to spíš produkční a remixová skupina, která už má za sebou čtyři alba a spolupráci se zpěváky jako Mark Lanegan, Mike Patton z Faith No More a teď si vyhlídli i frontmana Depeche Mode. Vždyť taky Depěšákům předskakovali na jejichg předchozí tour.

Co řící k albu samotnému?
Na mě je až moc klasické, nejsou tam žádné nové zvukové nápadůy a expreimenty.
Styl  by se dal klasifikovat jako elektro-rock a prvky country a blues. Hymnické refrény se smyčci jsou sice silné, ale někdy sklouzávají až do kýče. Vše to ale o příčku výš povyšuje Gahanův dokonalý hluboký hlas. Bohužel to už nevytáhne výš, než na dvě hvězdičky.




HODNOCENÍ JEDNOTLIVÝCH PÍSNÍ:

1. La Ribera  *
2. In The Morning ***
3. Longest Day ***
4. Presence of God ***
5. Just Try **
6. Gone Too Far ***
7. Point Sur Pt.1 *
8. Take Me Back Home ***
9. Bitterman ***
10. I Can't Stay **
11. Take *
12. Tonight ***





SINGL LONGEST DAY UŽ JSEM SEM DÁVALA, TAK TADY JE CELKEM POVEDENÁ TAKE ME BACK HOME:








INTERVIEW S TVŮRCI (zdá se, že Dave má na pravém zápěstí nové tetování :)

3 komentáře:

  1. Cozzeeeee? toto mi uplne uslo..... no ale to hore sa mi nepaci, je to ako ked sa spevak tlaci do polohy, ktora mu moc nesedi...

    OdpovědětVymazat
  2. Take me back home nezní špatně..jen je to pro mě trochu umrtvující. Jak psal/a Polly nade mnou, asi by to chtělo jinou polohu skladby..Místama je to trochu vyšeptalý..Ale jinak je to celekm pohoda a nevidím důvod si to neposlouchnout ještě jednou :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Jako nekritickému fanouškovi Depeche Mode a Soulsavers se mi album moc a moc líbilo. První album Soulsavers na mě bylo až moc elektronické, ale tohle čtvrté, je přesně podle mého gusta. Úplně ale chápu, že některým fanouškům Gahana líbit vůbec nemusí, jeho hlas je tam v poloze, kterou nikdy předtím neukázal. Pro mě velmi příjemné. A jak se Ti Gahan líbil s kapelou SixToes - Low Guns?

    OdpovědětVymazat