úterý 1. května 2012

Nová a nedějná americká skupina Awolnation míří do Česka

Tuhle skupinu jsem objevila teprve nedávno. V pořadu Medúza ji totiž doporučil Oto Klempíř z J.A.R.
Píseň mě zaujala už napoprvé, ale jen tak trochu. Po čase mi ale stále vrtala v hlavě a musela jsem si jí pořád v duchu zpívat. Teď jsem na ni ještě náhodou narazila jako live verze na Coachelle a bylo vymalováno. Konečně jsem si jistá - je to skvělý song. Na YouTube má už 25 milionů shlédnutí.

Ale teď už o skupině samotné:
Awolnation pocházejí z Los Angeles a dohromady se dali teprve nedávno. V březnu minulého vydali své debutové album s názvem Megalitic Symphony. A hned jejich první singl Sail se vyšplhal až na desáté místo americké hitparády. Název téhle bandy pochází z přezdívky zakládajícího člena, zpěváka a hlavního songwrittera Aarona Bruna.

Já sama od Ewolnation znám zatím jenom Sail. Tak si ho pusťe taky a když se ám bude líbit a pak se vám bude líbit i celé jejich album, tak mám pro vás super zprávu. Ewolnation byli potvrzeni jako headliner českého festivalu Jam Rock. Když jsem to včera viděla na plakátě, nemohla jsem tomu uvěřit.
Vypadá to, že k nám konečně kapely začínají víc jezdit. YES!

http://www.jamrock.cz/potvrzujeme-awolnation-hrozi-stav-vyprodano-news-20.html



Videoklip. Na začátku se mi zdálo, že ten zpěvák má nějak upravený, zdrsněný hlas, ale on takhle fakt zpívá :D.





LIVE IN COACHELLA. No a je to docela fešák, i když na mě má někdy až moc klukovský a americký vzhled.






U SLEDOVÁNÍ TOHOHLE NEUVĚŘITELNÉHO VIDEA OBJEVILO EWOLNATION ASI NEJVÍC LIDÍ. Stejně tak i Oto Klempíř :)

3 komentáře:

  1. No, teď jsem je objevila, nikoli skrze medúzu, ale jako doporučený song na YouTube. A musím říct, že mě celkem zaujali, líbí se mi způsob, jakým užívají elektroniku. Nepůsobí to nijak násilně, spíš to doplňuje píseň ;)Nemám ráda, když to tam někdo tlačí jen proto, že to zrovna letí, ale u nich, moc se mi to líbí. Jsem zvědavá, jak bude znít zbytek alba :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak to tě musím varovat, že jejich hudba je velmi návyková a po poslechu celého alba se do Awolnation určitě zamiluješ. Schválně pak řekni, jestli jsem měla pravdu ;)

      Vymazat
  2. Ahoj, já jsem objevil tuto kapelu teprve dneska, ale narazil jsem na ní při tomto videu http://www.youtube.com/watch?v=j31Wf-R7RM0&NR=1, u kterého mě zajujala nejvíce ta hudba, hned po prvním shlédnutí jsem si jí musel vyhledat. SUPER MUZIKA :-) !!!

    OdpovědětVymazat