středa 3. dubna 2013

DEPECHE MODE- DELTA MACHINE RECENZE


Na třinácté album depešáků jsem jako na každé jiné těšila už dlouho dopředu.
Avšak první až moc romantický singl Heaven mě trochu zklamal. Takže do Delta Machine jsem už pak nevkládala takové naděje a kritiky nebyly rovněž moc pozitivní.
Po prvním poslechu jsem ale s překvapením usínala s pocitem, že tohle album je dobrý! Nejvíc mě zaujala Gahanova píseň Should Be Higher s tím muslimským podkresem nebo agresivní Angel. U Secret End jsem poprvé jen ustrnula zírat do mého iTunes a nemohla uvěřit, že slyším tak úžasnou hudbu. Je  udělaná podobným stylem jako Wrong z minulého alba, valí se na vás jako silná vlna plná zvuků a hlasů. Jediný song, který zpívá Martin - The Child Inside, je také moc příjemným kouskem alba. Je to vždycky osvěžení, když kapela má dva zpěváky a oba zpívají výborně. Druhý už rychlejší singl Soothe My Soul se také moc povedl, takový popovější.
Avšak album obsahuje ještě dalších sedm songů, které jsou jednoznačně zajímavé, ale prostě mě nějak nebaví. Delta Machine absolutně postrádá takový ten chyták na první poslech, jasný singl, který vás bude bavit a při koncertu na něj budete celou dobu s těšením čekat.
Trochu má k tomu potenciál již zmíněná Soothe My Soul, Should Be Higher nebo Angel, ale stejně vás to pořád neposadí na zadek jako když Depeche Mode posouvali hranice hudby s Wrong.
Deleta Machine rozhodně není špatné album, je překvapivě úplně jiná než slibuje první singl Heaven. Hodně alternativní, industriální, minimalistická. Baví mě, že si DM udělali naprosto svoje album a vykašlali se na to , co budou říkat fanoušci nebo kritici. No taky na tohle riskování mají nahrabaíno dostatečně dost peněz za svoji předchozí alba.
Delta Machine drží pěkně pohoromadě. bude to výborná deska do auta s kvalitní zvukovou technikou, kde můžete nechat vyniknout všem zvukům a cesta vám bude příjemně ubýhat, ale že byste se při tom poklepávali do volantu a řvali společně s Gahanem, to opravdu ne.







4 komentáře:

  1. Já jsem s deskou spokojen. Vždy jsem měl radši zpěv Martina, takže "The Child Inside" se mi líbí z alba asi nejvíc :-).

    OdpovědětVymazat
  2. od violatoru nejlepší deska, nesouhlasím s recenzí. To že se neukáže deska na první poslech, beru jako výhodu. Pro mě jsou hity: Broken, Secret to the End, soothe my soul, Should Be Higher..

    OdpovědětVymazat
  3. A jak se zdá autorovi Delta Machine teď s odstupem pár měsíců? Já si ji zpívám celou... ;-)

    OdpovědětVymazat
  4. Mně se ta deska líbí moc. Není tam sice žádný hit typu já nevím ... Personal Jesus třeba, ale skvěle funguje jako celek. Pro mě je to prostě pecka celý komplet. Soothe My Soul třeba mě sice chytla až naživo, od té doby ji mám pořád v hlavě. Dál Should Be Higher, Broken, Long Time Lie, Slow, ...

    OdpovědětVymazat