pátek 20. dubna 2012

Damon Albarn a jeho raketový džus


Fanoušci Damona určitě již zaznamenali, že nedávno vyšlo album jeho posledního projektu jménem Rocket Juice and The Moon. Nahrál ho společně se slavným basákem Red Hotů - Fleou (ano to je ten, co se pořád slíká) a neméně slavným černošským bubeníkem Tony Allenem. Stejně jako na všechny Damonovy projekty jsem i na tuhle placku netrpělive čekala. Ale po prvním poslechu jsem byla trochu zklamaná. Někdy mi připadá, že Damon do svých vedlejších projektů - tj. vše kromě Gorillaz a Blur, nedává vše, co by měl. Nedělá to na sto procent. Myslím, že by neměl dělat tolik projektů, ale soustředit se vždy delší dobu na jeden a ten udělat ho pořádně.
Většina songů se zdá být jakoby nedokončených, jako dema. Možná nejvíc se mi právě proto líbí instrumentálky, na kterých nelze nedokočenost poznat a kde si můžu v klidu vychutnat rytmus skvělých bubnů. Nejlepším songem je pro mne Poison, což je taky asi nejvíce prosazovaná píseň alba. (Žádný singl ani klip zatím vydán nebyl). Damon jako vždy krásně zpívá tím svým sametovým hlasem a vůbec je to taková pohodová písnička. Moc se mi líbí ten hučící nástroj , myslím že to je takové to "vzduchové" malé piánko, co měl třeba na NME Awards 2009, pamatujete?

No nic, takže shrnutí. Kdo máte rád africkou hudbu se současnými prvky nebo potřebujete nějakou nenáročnou muziku k práci, tak to berte. A kdo naopak, tak to neberte :) Jo a pozor, Damon zpívá jen na dvou písních!






Rocket Juice & The Moon - Poison







POISON LIVE:


ROTARY CONNECTION (dobrý song, je tu slyšet silný vliv Flea :)






LEAVE TAKING (písnička jak ze hry GTA + jako bonus zvuky space blasteru ze Star Wars :D)

1 komentář: