pondělí 27. února 2012

Band of Skulls se vrací s novým albem!

Aneb RECENZE BAND OF SKULLS - SWEET SOUR

Jedna z mých nejoblíbenějších a zároveň překvapivě nejnovějších kapel vydává své druhé album.
S prvním vystoupali nahoru hodně rychle, protože Swatch jejich dvě písně použilo do svých spotů a už to jelo!
No takže. Nové album je o něco alternativnější než to debutové, má více pomalých songů. To vnímám spíše jako negativum, protože si myslím, že téhle skupině jdou více rychlé, úderné písně, ale některé pomalé jsou tam taky pěkné, avšak většina jej jich moc utahaných, nudných a moc klasických.

Album začíná hned singlem a zároveň jednou z nejlepších písní - Sweet Sour (sladký kyselý), Drsný rytmus  a do toho sexy zpěv s ještě víc dráždivým textem. Ten název doknale vystihuje atmosféru písně. Výborná pecka!Následující Bruises, zase singl, je slabší, ale má moc pěknou jemnou kytaru.
Wanderluster už ani líp začínat nemůže. Hodně, hodně mi připomíná Kings of Leon. Je docela alternativní se zvláštním střídáním refrénu a slok. Skvělé. The Devil ...., další singl,  je až staromilsky rocková, hodila by se do rockové pípy na rádio Beat :D. Ale není špatná. Lay My Head Down je první pomalá píseň alba, hodně Pink Floydovská, trochu nuda. You Are Not Pretty ...začíná hodně nadějně, někdy dokonce pochybuju, že to zpívají oni, připadá mi to jak píseň od jiné kapely, hodně z toho alba vypadává, ale je moc povedená. Navigate je ta jedna z mála dobrých-pomalých. "We drift onto sea into deep water..." krása.. Hometowns další Kings of leoňácká a zase pomalá. Nůďa nic zvláštního. Jak kdyby to zpívala Markéta Irglová a Glen Hansard. Lies jede hned od začátku. Připomíná mi to Never Miss A Beat od Kaiser Chiefs. Čisté, má to šťávu, má to beat a hlavně to jede! Close To Nowehere další pomalá ale ujde. Pořád čekáte, kdy se rozjede a ona se nikdy nerozjede. "Don´t you know you such a fool"... už ten začátek vám napovídá , že tohle nebude špatné. Such A Fool - druhá nejlepší balada!

Když to shrneme, tak musím říct, že Band of Skulls se zase vyznamenali. Album je jako vždy skvělé. První bylo možná o fous lepší, ale to je skoro jedno. Band of Skulls to prostě šlape, je dobře že mají i ženský hlas, jejich  hudba je pak víc sexy. No duety jsou vždycky sexy. Je tam to napětí mezi mužem a ženou. Doufám, že na koncert zavítají i k nám. Tak moc bych je chtěla vidět. Nedávno jeli tourné s Black Keys - to je zabijácká kombinace! :D




CELKOVÉ HODNOCENÍ ALBA: 4/5

Sweet Sour ****
Bruises ***
Wanderluster ****
Devil Takes Care of His Own ***
Lay My Head Down **
You Aren't Pretty But You Got It Going On ***
Navigate ***
Hometowns **
Lies ***
Close To Nowhere **
Such A Fool ***








VIDEOKLIP WEET SOUR. NAPROSTO VÝBORNÉ VIDEO SE ZVLÁŠTNÍ ATMOSFÉROU. Připomíná mi to atmosféru, dětství, začínající ho jara, když taje sníh, atmosféru nedělních procházek.





BRUISES  - bowlingové také dost povedené video





THE DEVIL TAKES CARE OF HIS OWN (ninja video, všimně te si, že zpěvačka se nikdy nemaluje a tím je právě zajímavá)

1 komentář:

  1. Bruises bych dala víc, má takovou zvláštní atmosféru a na to video jsem se měla podívat ještě před sobotou, abych věděla, jak hrát bowling:)

    OdpovědětVymazat