sobota 30. června 2012

Under The Influence of Giants – to, co předcházelo Awolnation


Under the Influence of Giants, zkráceně UTIOG, byla předchozí kapela Aarona Bruna. První se tedy jmenovali Hometown Hero, ale měli hrozné problémy s nahrávací společností, tak se s ní rozešli a založili Under the Influence of Giants, název vyjadřuje právě jejich boj s nadvládou mocných diktátorských labelů. Měli celkem úspěch, v rodné americe vyprodávaly slvané kluby, po Evropě kocertovali se skupinou The Sounds. Vystoupili i v show Jimmy Kimmel Live.
Pak se asi vše nějak zase rozplynulo a Aaron dostal nabídku u Redbull Records založit novou kapelu a tak vznikli Awolnation. Kam přešel ještě jeden člen z UTIOG a to kníratý basák David Amezcua.
Tohle vše se událo mezi roky 2000-2008.

Under The Influence mezi své vzory uvádějí Bratles, The Who, Led Zepelin, Bee Gees, Prince, nebo Wham!. A přesně všechno tohle tam slyšíte.Podle sebe bych to charakterizovala, jako romantický chytlavý pop na vyšší úrovni. Hrozně mi připomínají tu skupinu, co měl Hugh Grant ve filmu Hudbu složil, slova napsal. Skupina POP :D. I ta hudba je podobná :D.  Asi se teď zděsíte, ale pár písniček určitě stijí zaposlech, je to v podstaě podobné Awolnation, hodně proměnlivé, zábavné, ty melodie vám rozhodně uvíznou v hlavě. Aaron Bruno prostě umí napsat hit.

Jo a ještě něco mají společného s POP a bohužel to nejhorší. Image! :D Oblíkají se, nebo spíše oblékali se do takových glamour-rock-bláznivého outfitů. Aaron vypadá jak gay :D. Šálička, lesklé sáčko. Strašný! Já ho prostě nemůžu vidět. Obhajovali to sice tím, že chtěli být prostě originální, ale tohle je už i na mě moc.









Obal alba se k nim skvěle hodí


Aaron děda :D













Jejich největší hit a podle mě oprávněně - Mama's Room. Ten klip? No prostě osmdestátky, ale v roce 2006 :D. Asi se budete smát. Je to hrozné klišé.
 
d





Druhý nejlepší song - In The Clouds .Aaron tady zas vypadá jak nějaký ulazený nagelovaný zpěváček z nějaké devadesátkové boyband kapely a já si zas připadám jak nějaká teenage fanyka, když je poslouchám :D.
f




Malý dokument, kde se dozvíte všechno podstatné. Aaron se za poslední dobu hodně změnil v oblékání, naštěstí k lepšímu :D. (Drew Stewart?, ten je přece taky v Awolnation! Před deseti dny se mi podepisoval! :D)




Poslechněte si tuhle písničku od času 2:15 . Předtím je to naprosto klasický pop song s chytlavým refrénem, ale co se starne pak! Konec jak od Massive Attack. Aaron mě nikdy nepřestane překvapovat. Fakt nejrozpoluplnější člověk na světě.

4 komentáře:

  1. Moc se mi líbí Tvůj blog a způsob psaní článků. Četla jsem mj. tvou recenzi na album Velociraptor a nemám co dodat ;). Je fajn objevit někoho s takovým hudebním záběrem, jako máš ty :).

    OdpovědětVymazat
  2. Některý oblečky mi připomínájí skupinu The Sweet:D Jejich bubblegumová image byla taky k pokoukání :D

    OdpovědětVymazat