sobota 2. února 2013

Depeche Mode jsou zpět!

Po klasickém tříletém čekání se již přiblížilo vydání jejich dalšího alba a to je samozejmě doprovázeno i novámi singly. Prvním z nich je Heaven, jež si už odbyl svou včerejší premiéru.
Byla jsem zvědavá, co zas muži v černém vymyslí. Poslední bylo skvělé, a vůbec si Depešáci myslím drží stabilní valitu už desítky let. Takže jsem i od nového singlu čekala bombu.
Ta se bohužel zatím nedostavila. Heaven je dobrá píseň, ale zatím po dvou posleších pro mě není výborná. Nejsou to prosttě oni. Chybí tam elektronika, trochu se to podobá spoustě jiným songům, není to příliš originální. Ale musím uznat, že se mi už po druhém poslechu líbila mnohem víc. Možná to bude stejně jako s písní Chained, z předchozího alba, když jsem si jí poprvé pustila, tak jsem s i říkala: Co to je? No nic moc." a pak se stala mou nejoblíbenější. Některá hudba prostě musí dozrát. A často je to hudba nejkvalitnější. Takže ještě doufám, že Heaven mě nakonec bude dostane.
Líbí se mi na ní, utahané tempo, které vytváří docela napětí. Klavír není špatný a Dave Gahan zpívá samozřejmě skvěle.
Včera jsem shodou okolností u Trafalgar Square viděla chlapa, který vypadal úplně jako Dave Gahna! Takovou podbnost jsem v životě nezažila. Dokonce jsem se lekla, že je to on! :D Škoda, že nebyl.

Album Delta Machine vychází 25. března.



HEAVEN


1 komentář: