sobota 2. března 2013

CITIZENS!


Tak si říká nová kapela z Londýna, která si postupně získává čím dál víc fanoušků, a proto si jistě zaslouží i nějakou zmínku i tady na Wornu.
Jejich radostný indie-pop prostě nemůže nehchat nikoho chladným. Trefili se přesně do té dokonalé harnice -  jsou zábavní, dá se na ně tancovat a přitom  vás zaujmou svými celkem neotřelými rify a kombinacemi. Jejich singl True Romance jsem objevila na francouzkém rádiu Super 8, které mimochodem velmi doporučuji. A už to jelo. Název jejich debutového alba Here We Are přesně odpovídá tomu, jak vás jeho nečekaná kvalita a sebevědomí posadí na židli.
A teď si poďme říct něco o jejich zatím krátké historii ...

Kluci z Citizens se potkali na jedné párty, kde se prali o to, kdo bude vybírat hudbu a tak se vlastně seznámili. Jméno si vybrali podlea nadpisu Batman komiksu v novinách.
Brzy se pak upsali francouzkému nezávislému labelu Kitsuné, pod nímž jsou mimochodem také třeba Two Door Cinema Club nebo Delphic. A jako producent se jich ujal Alex Kapranos z Franz Ferdinand, kterého velmi zaujali jejich dema.
Debutové album vydali na jaře 2012 a časpois Les Inrocks jejich singl True Romance označil za jeden z nejlepších songů roku 2012.
Styl Citizens bývá popisován jako mix Hot Chip a Franz Ferdinand, ale mezi své vzory uvádějí třeba Davida Bowieho, Jacksona, Kanye Westa nebo Flaming Lips.
Pokud si přečtete tenhle článek, poslechnete si je, zamilujete si je a chtěli byste je vidět live, tak musíte jet bohužel až do Ameriky, kde budou mít svou tour.
Ale chtělo by to rychle, než budou příliš drazí. Protože tahle kapela bude jednou velká, to si piště.







TRUE ROMANCE







LET'S GO ALL THE WAY






REPTILE

Žádné komentáře:

Okomentovat